Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Α’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της χώρας. Η Α’ Παιδιατρική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του αείμνηστου καθηγητή Νικολάου Ματσανιώτη εγκαινίασε το 1968 τις ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, μία επιστημονική εκδήλωση που εδραιώθηκε και αγαπήθηκε από κάθε Έλληνα Παιδίατρο. Οι ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ συνεχίστηκαν και υπό την διεύθυνση των άλλων διευθυντών της Κλινικής και είναι πλέον θεσμός. Λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του Θωμά, αμέσως μετά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση λόγω της πολύπλευρης προόδου στην Παιδιατρική εμπλουτίστηκε τα τελευταία χρόνια με ένα Επιστημονικό Συμπόσιο ειδικού ενδιαφέροντος που λαμβάνει χώρα το πρωί του Σαββάτου και αποσκοπεί στην ενημέρωση των Παιδιάτρων σε κάποια ειδικά Γνωστικά Αντικείμενα της Παιδιατρικής. Φέτος το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στην Παιδιατρική Πνευμονολογία-Αλλεργιολογία/Δερματολογία, τομείς της Παιδιατρικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε παιδίατρο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το 2020, η απρόσμενη Πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και οι γενικότερες επίπονες εξελίξεις κατέστησαν την πραγματοποίηση των Θεραπευτικών Ενημερώσεων το Σαββατοκύριακο του Θωμά, στις 25-26 Απριλίου 2020 αδύνατη, αλλά η Κλινική μας πιστή στο αίσθημα ευθύνης να είναι κοντά σε κάθε παιδίατρο και να συμβάλλει ακούραστα στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, πραγματοποίησε με επιτυχία διαδικτυακά την 53η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, με την προγραμματισμένη θεματολογία της 53ης Θεραπευτικής Ενημέρωσης, για να υπάρξει η ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων.

Το 2021, με την εξοικείωση πλέον που αποκτήσαμε όλοι στη διαδικτυακή εκπαίδευση και ενημέρωση, η Κλινική μας επέστρεψε στο παραδοσιακό χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των Θεραπευτικών Ενημερώσεων και η 54η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πραγματοποιήθηκε ξανά το Σαββατοκύριακο του Θωμά, στις 8 και 9 Μαΐου 2021, ως Διαδικτυακή εκδήλωση τηρώντας τις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Φέτος, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά πρωτόκολλα, η 55η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οργανώνεται ως Υβριδική επιστημονική εκδήλωση, τόσο με φυσική παρουσία όσο και με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση, για να είναι προσβάσιμη σε κάθε παιδίατρο της χώρας μας. Οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ακόμη να πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό για την εκδήλωσή μας Αμφιθέατρο του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών. Η 55η Θεραπευτική Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κρατάμε την παράδοση και θα συναντηθούμε με ανοιξιάτικη διάθεση, όχι όμως το Σαββατοκύριακο του Θωμά, γιατί φέτος συμπίπτει με την Πρωτομαγιά, αλλά το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 7-8 Μαΐου 2022.

Με τη θετική πλέον σκέψη ότι πλησιάζουμε στο τέλος της παγκόσμιας αυτής υγειονομικής δοκιμασίας της πανδημίας COVID-19 σας περιμένουμε με ανυπομονησία για να μοιραστούμε από κοντά όχι μόνο την επιστημονική γνώση αλλά και τη χαρά της δια ζώσης επικοινωνίας!

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνεται στους νέους μας παιδιάτρους που θα κρατήσουν στα χέρια τους την υγεία των παιδιών της χώρας μας!

Με τις θερμότερες μου Ευχές για Υγεία και Ευημερία!

Καθηγήτρια Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, MD, PhD, FMH (CH)
Καθηγήτρια-Διευθύντρια
Α’ Παιδιατρικής Κλινικής
Ιατρικής Σχολής
Εθνικού κα Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για να ενημερωθείτε για το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου παρακαλούμε πατήστε ακολούθως:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Βασική προϋπόθεση είναι η υποβολή της Φόρμας Εγγραφής στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.55therapeftiki-enimerosi2022.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Επιστημονική Εκδήλωση 55η ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου η οποία ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Η ηλεκτρονική ενημέρωση είναι μια ευγενική προσφορά:

Για την οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στο Γραφείο Υποστήριξης του Συνεδρίου

Congress World
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 Αθήνα
τηλ. 210 7210001, 210 7210052
email: info@congressworld.gr