Παιδιά & Γονείς

Home/Παιδιά & Γονείς
Παιδιά & Γονείς2023-07-25T14:27:56+03:00

Οδηγίες για γονείς

Στις παρακάτω θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε έντυπο υλικό της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής που περιλαμβάνει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (FAQ) σχετικά με τα συχνότερα  νοσήματα ή συμπτώματα προσέλευσης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Οι πληροφορίες αυτές θα σας φανούν χρήσιμες κατά την επιστροφή στο σπίτι προκειμένου να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε καλύτερα την ενδεχόμενη εξέλιξη της συμπτωματολογίας εξαιτίας της οποίας προσήλθατε στο Νοσοκομείο.

Ο συντονισμός για τη συγγραφή αυτών των οδηγιών έγινε από την Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής και την Ευανθία Μπότσα, Παιδίατρο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής.

Τη συγγραφική ομάδα αποτέλεσαν οι  Επιμελητές Παιδιατρικής Χάρης Καπόγιαννης,  Μαρία Μπίνου, Μαριλύν Μπόμπου και οι Ειδικευόμενοι ιατροί Βαγγέλης Γιαμούρης, Μιχαέλα Νικολάου, Νατάσα Σαλίχου, Ελένη Ατματζίδου, Θεσσαλία Καμηλάρη, Σπύρος Καραγεώργος, Δημήτρης Κουντούρης, Βάσω Κυμιωνή, Έλενα Μακρίδη, Ιφιγένεια Ματαρά, Λιάνα Μαρκάκη, Αφροδίτη Μπαρμπάκου, Δώρα Παππά, Κέλλυ Ροδολάκη, Τάσος Χαντζαράς. Την επιμέλεια και τελική μορφοποίηση πραγματοποίησε ο ιατρός Δημήτρης Κουντούρης.

Αναπνευστικό σύστημα

Γαστρεντερικό σύστημα

Ουροποιητικό σύστημα

Αλλαγή επιπέδου συνείδησης

Δέρμα

Ενδοκρινολογικό σύστημα

Έντυπα συγκατάθεσης γονέων

Ενημερωτικό υλικό

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ  ΤΗΣ Α’ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Διαβητολογικό Κέντρο και η Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη- [...]

14 Μαΐου, 2024|

Πρόγραμμα της 57ης Ετήσιας Θεραπευτικής Ενημέρωσης

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Όπως όλοι γνωρίζετε, η Α’ Παιδιατρική Κλινική της [...]

10 Μαΐου, 2024|

Συμμετοχή Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στο 50ο Συνέδριο ΕΕΕ

H A’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. συμμετείχε ενεργά [...]

10 Μαΐου, 2023|