Αποτελεί πλέον θεσμό η διοργάνωση Μετεκπαιδευτικών Συνεδρίων από το Τμήμα «Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύησης», στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, σας προσκαλώ στο 5o Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος, του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, με τίτλο: “Η Αυτοανοσία συναντά την Αναπαραγωγή με σύμμαχο την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF)”.
Το 5o Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο διενεργείται προς Τιμήν του εκλιπόντος και πολύ αγαπητού Καθηγητή, συνεργάτη, δάσκαλου και φίλου Γεώργιου Βαϊόπουλου, η απώλεια του οποίου βύθισε όλη την Επιστημονική Κοινότητα στο πένθος!
Τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα αποτελούν σήμερα “επιδημία” για την κοινωνία και η συνύπαρξη Αυτοάνοσου Ρευματικού Νοσήματος και κύησης παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα. Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
1) η ενημέρωση ιατρών και ασθενών πως η τεκνοποίηση γυναικών και αντρών με Αυτοάνοσο Ρευματικό Νόσημα είναι πλέον εφικτή – υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
2) η επίτευξη σωστής επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων στο πεδίο της Αναπαραγωγής, είναι επιβεβλημένη.
Η Αυτοανοσία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Αναπαραγωγής.
Θα αναπτυχθούν σημαντικά και σύγχρονα θέματα που αφορούν την συνύπαρξη της Αυτοανοσίας με την Αναπαραγωγή.
Η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή βρίσκεται στο πλευρό αυτής της συνύπαρξης και αποτελεί χορηγό και πολύτιμο σύμμαχο.
Θα συμμετάσχουν έγκριτοι Επιστήμονες από το ΕΚΠΑ, το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑ, και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Το 5ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο – όπως και τα προηγούμενα – τελούν υπό την Σκέπη της Αγίας Άννης – Προστάτιδας των άτεκνων ζευγαριών.

Ιστοσελίδα : https://projector-web.gr/Conco/gr/ypovoithoumeni